Ismerjük fel a lisztérzékenység lelki okait!

A lisztérzékenység lelki okai
A lisztérzékenység lelki okai

Elég gyakoriak azok a betegségek, amelyeket még napjainkban is nehezen vagy későre tudnak diagnosztizálni. Ennek többek között az a nagy hátulütője, hogy az érintett személy már nemcsak a betegsége miatt nem tud teljes életet élni, hanem a félelem és a tehetetlenség miatt sem. Aztán ott van a másik eset, amikor a beteg odázza az orvosi kivizsgálást, amivel szintén súlyosbodik az állapota.

Nagyon sok betegség más és más tünetekkel jelentkezik gyermekkorban, mint felnőttkorban. Idesorolhatjuk a lisztérzékenységet is, ami nemcsak eltérő tüneteket produkál, de ezek a felnőttkorban jelentkező problémák félreérthetőek is lehetnek. Mik lehetnek a lisztérzékenység lelki okai, hol kell keresni a gyökeret? Azt már többé-kevésbé mindenki tudja, hogy ez az állapot lényegében egy autoimmun betegség, ami az egész szervezet érinti. A lisztérzékenység lelki okai közé is felsorolhatjuk a befogadás, az elfogadás hiányát, ami tulajdonképpen mindenféle étel-allergia hátterében lappang. Ebben az állapotban a beteg elhatárolódik az életet tápláló tápanyagtól, jelen esetben a gabonaféléktől. Tulajdonképpen ez egy tudatalatti tiltakozás, amire a szervezet nagyon hamar reagál és kialakul a betegség.

A lisztérzékenység lelki okai kamaszkorban az akaratosságra, önfejűségre, a lázadásra vezethetőek vissza, amikor minden eszközt megragad az ifjú, hogy ellent mondjon vagy cselekedjen a szüleinek. A fizikai kezelés, a táplálkozásra való odafigyelés mellett, kiemelten fontos, hogy lelki síkon is gyógyítsa magát a beteg. Legyen elfogadó önmagával, a külvilággal, nyitott az új dolgok iránt és engedje megtapasztalni a szeretetet, a békét!