Figyeljünk oda a bőrkiütés lelki okaira!

A bőrkiütés lelki okai
A bőrkiütés lelki okai

Legnagyobb szervünk, a testünket „borító” bőrszövet, ami minden esetben megmutatja, ha belső vagy külső nehézségekkel, gondokkal küszködünk. Lényegében a bőröm a „választófal” köztem és a külső környezetem között. Érdemes minden esetben a végére járni, hogy mik lehetnek a bőrkiütés lelki okai, milyen problémák húzódnak meg a háttérben.

Amennyiben különböző elváltozásokat (mitesszer, pattanás, bőrkeményedés, bőrgyulladás, kiütés, színes foltok stb.) észlelek a bőrömön, ez nagy valószínűséggel annak a jele, hogy kevés az önbizalmam és emiatt túl nagy fontosságot tulajdonítok mások véleményének. Ugyancsak a bőrkiütés lelki okai közé sorolhatjuk az elutasítástól, a megbántástól való félelmet, aminek „érdekében”, egyfajta bőrbetegséget generálok, ami természetes korlátként szolgál ahhoz, hogy távol tartsam magam a környezetemtől.

A bőröm színe a különböző érzelmek hatására különböző árnyalatokban „játszik”. Kifehéredik, ha megijedek, vörös színre vált, amikor dühbe gurulok vagy elszégyellem magam valami miatt. Amikor el akarok menekülni bizonyos helyzet vagy személy elől, a bőröm zsírossá válik és amikor belülről akadályozom magam a környezetemhez fűződő kapcsolataimban akkor kiszárad.

Odafigyeléssel, önmagunkra való hangolódással megérthetjük a bőrkiütés lelki okait, ami lényegében az első lépés a gyógyulás felé. Engedjük szabadon áramolni az energiát, értékeljük és fogadjuk el önmagunkat, találjunk örömöt a kapcsolatainkban, merjük kimondani érzéseinket, gondolatainkat. A többi szervünk mellett, a bőrünk is hálás lesz ezekért és újból tisztán fog ragyogni, megmutatva mindenkinek, hogy ismét „befogadóvá” lettünk a környezetünk számára.