A betegségek lelki háttere és ezek megértése

A betegségek lelki háttere
A betegségek lelki háttere

„Folyton olyan kedvetlen, zaklatott, ideges vagyok és még azt sem tudom, hogy miért.” Sokszor hagyják el ajkainkat ilyen és ehhez hasonló kijelentések, amelyekről előbb-utóbb talán meg is feledkeznénk, ha nem jelennének meg a „kísérők” is, vagyis a fizikai szinten megnyilvánuló panaszok, betegségek. Nem hiába mondjuk, hogy a legtöbb betegség lelki eredetű, mert ez valóban így is van.

A betegségek lelki háttere, ezek feltérképezése nagyon fontos, hiszen ez az a pont, ahonnan elindulhatunk a gyógyulás felé. A kóros állapot tulajdonképpen egy jelzés, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a lélekben felbomlott, kibillent az egyensúly. Természetesen, mindnyájan érezzük, hogy valami nincs rendben, hogy jó lenne megoldani ezt a kellemetlen állapotot, de a mindennapi rohanásban sajnos önmagunkkal foglalkozunk a legkevesebbet.

Amennyiben feltáratlan vagy megoldatlan marad a betegségek lelki háttere, ez nyomot hagy a lélekben, ami átíródik fizikai szintre és napról-napra újabb panaszokkal szembesülünk. Felkereshetünk szakembert, kérhetjük és várhatjuk tőle a segítséget, de mindaddig, amíg nem tárjuk fel, nem értjük meg és nem oldjuk meg azokat a lelki okokat, amelyek a betegség kialakulásához vezettek, nagy valószínűséggel nem érünk el valódi eredményeket.

Amikor a betegség lelki háttere nyilvánvalóvá válik előttünk, amikor megértjük, hogy honnan és miért jön, akkor már azt is tudni fogjuk, hogy mi a következő lépés, mit kell tenni annak érdekében, hogy beinduljon a természetes gyógyulási folyamat. A teljes gyógyuláshoz lényegében csak úgy juthatunk el, ha megértjük, hogy miért jelent meg életünkben a betegség, mit üzen ezáltal nekünk a lelkünk és mi a tennivalónk a harmónia helyreállításért.