A vastabélrák lelki okai és a gyógyuláshoz vezető út

A vastagbélrák lelki okai
A vastagbélrák lelki okai

Rohanó, stresszes világunkban hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni önmagunkra, étkezési, pihenési valamint sportolási szokásainkra. Ugyanakkor egyre kevesebbet foglalkozunk a belső töltekezéssel is, márpedig érdemes mindenre odafigyelni, amiben érintettek vagyunk.

Az egészségtelen táplálkozás (a sok szénhidrát bevitel, a finomított lisztből készült ételek, a túlzott húsfogyasztás), a kevés mozgás számos emésztési problémának lehet a gyökere. Ugyanakkor a negatív érzelmek, az állandó félelmek szintén kihatnak az emésztőrendszerre, számos betegség „melegágyai” lehetnek, így a vastagbélrák lelki okai is ezekben az érzelmekben keresendőek. Aki folytonosan hajszolja az élvezeteket, gyűjti az anyagi javakat, a legtöbb esetben elégedetlen önmagával, a világgal, az életével és sohasem boldog.

Ezek a negatív érzelmek előbb-utóbb túlzott és mértéktelen étkezési szokások kialakulásához vezetnek, amelyek jelentősen terhelik az emésztőrendszert. A vastagbélrák lelki okai sokban hasonlítanak a székrekedés mögött meghúzódó érzelmekkel és, ha mélyebbre ásunk, szinte minden esetben igazolást kap az a feltételezés, miszerint, ebben az esetben is valamilyen félelem lappang a háttérben.

Azonban a székrekedést kiváltó lelki tényezők felszínesebbek, míg a vastagbélrák lelki okai, nagyon mély negatív érzelmek folyamatos megélésében keresendő. Nagyon fontos a világról és az önmagunkról alkotott kép megváltoztatása, a pozitív megélések, érzelmek beengedése az életünkbe, hiszen a fizikai-lelki egészségünk megtartását, illetve visszanyerését csak akkor érhetjük el, ha változtatunk a nézeteinken, szokásainkon és szeretni kezdjük önmagunkat, környezetünket.