A szemölcs lelki okai, mint „jelzőlámpák”

A szemölcsök megjelenésének lelki okai
A szemölcsök megjelenésének lelki okai

Egyik legnagyobb szervünk, a testünk felületét borító bőrszövet. Sajnos bőrünk számos káros hatásnak van kitéve, fizikai és lelki szinten egyaránt, amelyek hatására előbb-utóbb megjelennek a különböző bőrbetegségek. A szemölcsök megjelenése nagyon sok ember életét megkeseríthetik, hiszen gyakran olyan helyen mutatkoznak, ahol zavarnak a mindennapi tevékenységben, valamint a látványuk is eléggé visszataszító.

Ezek a kis dudorok, olyan kisebb-nagyobb bőrkinövések, amelyek a bőr felszínén jelennek meg és általában tömöttek, szürkés színűek. A szemölcs lelki okai közé sorolhatjuk azokat a belső blokkokat, amelyek azzal az érzéssel vannak kapcsolatban, hogy képtelenek vagyunk szeretni, dédelgetni, elfogadni önmagunkat.

Ezek a kis tömött kiemelkedések azt mutatják, hogy felhalmozódtak bennünk a saját személyünk iránti bosszúságok, a fájdalom és a harag. Ugyanakkor a szemölcs lelki okai táborát sokasítják az olyan negatív gondolatok, mint a „tehetetlen vagyok”, „csúnya vagyok”, „értéktelen vagyok” és még sorolhatnánk a romboló érzéseket, felállított negatív dogmákat önmagunkról.

Nagyon fontos, hogy szeressük, becsüljük, értékeljük magunkat, hiszen addig, amíg nincs egy egészséges énképünk, addig nem várható el változás és megjelenhet még több szemölcs, jelezvén, hogy most már tényleg itt az idő a cselekvésre, az önmagunk szeretetére és értékelésére.

A szemölcs lelki okai megértésével máris elindulunk a gyógyulás útján. Fontos minden esetben elgondolkodni azon, hogy miért is jelent meg ez a bőrbetegség, milyen érzésnek a hiányáról árulkodik, hiszen csak így tudjuk odaadni magunknak a gyógyulás kulcsát.