Melyek lehetnek a székrekedés lelki okai?

A székrekedés lelki okai
A székrekedés lelki okai

A legtöbb betegség gyökere a lélekben megjelenő sok negatív érzelem elraktározásában keresendő. Abban az esetben, amikor képtelenek vagyunk megválni különböző dogmáktól, nézetektől, elképzelésektől vagy bizonyos személyektől, gyakran megjelennek különböző betegségek. Az itt felsorolt érzések a székrekedés lelki okai is lehetnek, amikor a kiválasztást elősegítő izmok mozgása nagyon lelassul és a bélsár elakad valahol, nem tud továbbhaladni.

A lelki dolgok kihatnak a fizikai testre és ez fordítva is elmondható. A bélsár nagyon sok mindent jelképezhet, többek között a féltékenységet, a haragot, a dühöt, amelyek a székrekedés miatt nem tudnak távozni. Aki mindent irányítani, kontroll alatt szeretne tartani, az a személy nehezen nyit új dolgok irányába, nem tudja elengedni megrögzött szokásait, régi gondolatait, elveit.

Ezek az érzések is a székrekedés lelki okait „gazdagítják”, bármennyire is furcsának tűnhet néhány ember számára. Nagyon fontos odafigyelni ezekre a dolgokra, érzelmekre, hiszen ezek a negatív gondolatok, érzések számos csodálatos megéléstől foszthatnak meg bennünket. Az embernek szüksége van a szárnyalásra, az új dolgok kipróbálására ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessen.

A székrekedés lelki okai közé sorolható a félelem is, amikor a beteg nem mer szembenézni régi sérelmekkel, problémákkal, inkább bent tartja. Pedig köztudott tény, hogy csak úgy tanulhatunk a hibáinkból, ha szembenézünk azokkal, megértjük azokat, nyitottak vagyunk a változásra és megszabadulunk a mindenhez és mindenkihez való görcsös ragaszkodástól.