A pajzsmirigy betegség lelki okainak megértése

A pajzsmirigy betegség lelki okai
A pajzsmirigy betegség lelki okai

Ma már szinte már minden orvos egyetért abban, hogy a különböző testi problémák megjelenése mögött, majdnem mindig valamilyen lelki jelenség húzódik meg. Ezek a betegségek a legtöbb esetben ki nem mondott érzelmekről, meg nem értett és oldott feladatokról árulkodnak. A pajzsmirigy betegség lelki okai is ilyen és ehhez hasonló érzelmek táborában keresendő.

A pajzsmirigy a szervezetben zajló égési- és anyagcsere folyamatokat segíti a jódtartalmú hormonok termelése által. Közvetlen kapcsolatban áll a torok energiaközpontjával, ami az alkotói szellemet, a kommunikációs készséget jelképezi. A pajzsmirigy betegség lelki okai az önmagunkkal és szeretteinkkel való kommunikációban is keresendő, hiszen, ha ez a beszédviszony akadozik, nagyon hamar megjelennek a különböző bajok.

A pajzsmirigy igen fontos szervünk, aminek jó működése lényeges az egészség megőrzésében, illetve helyreállításában. Amennyiben nem működik kellőképpen, sajnos számtalan egyéb problémával is szembesülni fogunk. Mint megannyi betegség esetében, a pajzsmirigy betegség lelki okai közé is felsorolhatjuk a haragot, a keserűséget, a ki nem mondott gondolatokat, az önmarcangolást.

Nagyon fontos elengedni ezeket az érzéseket, helyüket feltölteni pozitív érzésekkel, gondolatokkal. Váljunk meg az áldozat szereptől, vállaljuk fel önmagunkat, merjünk alkotni, nagyot gondolni, engedjük kibontakozni, szárnyalni a bennünk lakó alkotói szellemet! Ezen érzések befogadásával megváltozhat az életünk, hozzáállásunk az élet dolgaihoz, valamint egészségi állapotunk is.