A cukorbetegség lelki okai és ezek megértése

A cukorbetegség lelki okai
A cukorbetegség lelki okai

Nagyon érdekes az emberi test és a szervek működése, amelyek fáradhatatlanul és hűségesen végzik a dolgukat, hogy mi jól érezzük magunkat a bőrünkben. A hasnyálmirigy az inzulin nevű hormont termeli, aminek rendkívül fontos szerep jut a szervezet egészséges működésében. Ugyanis ez szabályozza a fehérjék, zsírok és nem utolsó sorban a szénhidrátok anyagcseréjét.

Cukorbetegég esetén, a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, ezért a vér cukortartalma eltérő lesz a normális értékektől. A vérben található glükóz értékesítése csakis az inzulin jelenlétében lehetséges. A cukorbetegség lelki okai közé sorolhatjuk az elfojtott érzelmeket, a hosszantartó szomorúságot, bánatot, hiszen a cukor a szeretettel kapcsolatos érzelmeket szimbolizálja.

A szerelmi bánat, a csalódás szintén a cukorbetegség lelki okai lehetnek, akárcsak az erős érzelmek megélésének a hiánya is. Nagyon fontos, hogy ezek a mély érzelmek feldolgozásra kerüljenek, eljussunk a megbocsátás és elengedés szintjére, hiszen lelkileg csak így nyerhetjük vissza az egyensúlyt. A keserűség, az elfojtott düh is kiválthatja az édesség, a cukor iránti vágyat. Ebben az esetben a különféle édességek fogyasztásával kompenzálja a beteg a boldogság és öröm érzéseit.

A cukorbetegség lelki okai közé sorolhatjuk még a tehetetlenség érzését, mint ahogy azt is, ha nem vagyunk képesek elfogadni, befogadni a szeretetet, a törődést. Amennyiben feloldjuk önmagunkban ezeket a sérelmeket, elfogadjuk és viszonozzuk a szeretetet, erősnek és értékesnek érezzük magunkat, máris elindultunk a gyógyulás felé vezető úton.