Zsírégető edzés – 5 tipp, ha hasról akarsz fogyni

zsírégető edzés

Ha csak egy rövid ideig nem figyelünk az étkezésünkre, máris észrevesszük, hogy túlsúly rakódott a hasunkra. Lapos hasunk márpedig csak zsírégetés által lesz újra, tehát ajánlott valamilyen profi edzésformát keresnünk, de a táplálkozásunkra is figyelnünk kell közben, mert anélkül hiába végezzük a fárasztó gyakorlatokat. Mint a többi edzéstípusnál is, a zsírégető edzésnél is a kitartás a fő.

Bármi lehet zsírégető edzés, azonban arra vigyázni kell, hogy fokozatosan végezd ezeket, vagyis ne terheld egyszerre túl a testedet, mert abból nem fogyás vagy zsírégetés lesz, hanem izomláz. Fontos, hogy a számodra megfelelő intenzitással végezd a gyakorlatokat és érdemes olyanokat választanod, amelyekkel minél több testrészt, minél nagyobb izmokat gyorsan megmozgass. Ilyen lehet például a négyütemű fekvőtámasz, ami nagy hasznodra lehet, még akkor is, ha az elején gyűlölni fogod.

Jó, ha olyan edzést választasz, amit szeretsz, nem sérülsz meg tőle és megfelel a jelenlegi állapotodnak. Továbbá, a rendszeres edzés elengedhetetlen ahhoz, hogy elérhesd a kitűzött célodat. Heti 3-5 alkalom, 20-60 perc edzésenként biztosan kell, az edzettségednek megfelelően. Ha az elégetett kalóriák számát maximálisra szeretnéd növelni, akkor gondolkozz intervall edzésekben! A módszer az intenzitást váltogatja egy edzésen és mozgásformán belül. Ahhoz, hogy edzés közben ne ess össze vagy veszíts izmot, ne tornázz üres gyomorral! Ma már nagyszerű fehérjék kaphatóak, ezekből egy shake igazán jót fog tenni edzés előtt.

Amennyiben az edzés során a maximális pulzusod 75%-a fölött dolgozol, a beinduló anyagcsere folyamatok nem állnak le az edzés végén, gyakran még 12-24 órával később is működik a zsírégető hatás. Vannak alacsony, közepes és magas intenzitású edzések, de az, hogy kinek melyik a nehéz vagy a könnyű, az mindig az aktuális fizikai állapotától függ. Zsírégető táplálékkiegészítők használatával is jobban be lehet indítani vagy felerősíteni a zsírégetést. Ezek segítenek abban, hogy a raktározott hájmennyiség könnyebben mobilizálódjon.