Sokfélék lehetnek az aranyér kialakulásának lelki okai

Ismerjük meg az aranyér kialakulásának lelki okait
Ismerjük meg az aranyér kialakulásának lelki okait

Rohanó világunkban az állandó stressz, a folyamatos megfelelni vágyás, az „egysíkú” táplálkozás, a kevés mozgás előbb-utóbb a különféle betegségek megjelenéséhez vezetnek. Némelyik betegség látható a külvilág számára, míg nagyon sok problémáról csak az érintett személy tud. Ez utóbbinak az a hátránya, hogy hajlamosak vagyunk hanyagolni a kezelését, pedig sokszor még nagyobb figyelmet kellene rá fordítani, mint a látható helyen megjelenő tüneteknek.

Az aranyér kialakulásának lelki okai nagyon sokfélék lehetnek, de a szélsőséges érzelmek gyakori „megélésénél” szinte minden esetben megjelenik ez a fájdalmas, hólyagszerű visszértágulat.

Az aranyér kialakulásának lelki okai közé sorolhatjuk még a döntésképtelenséget, amikor valamit már nagyon ki szeretnénk „tolni” magunkból, ugyanakkor képtelenek vagyunk elengedni. Ha különösen stresszes életmódot folytatunk, akkor nagy fájdalommal jár az aranyér megjelenése, valamint a boldogság, az öröm meg nem élése, ami annak vérzéséhez vezethet.

Amikor valamilyen kellemetlen eseményt nem tudunk elengedni és hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a bűntudat és a feszültség, előbb-utóbb megjelennek a különböző végbél problémák. Az aranyér kialakulásának lelki okait, ha felismertük és megértettük, máris tettünk egy lépést a gyógyulásunk felé. Fontos megvizsgálnunk az érzéseinket, elengednünk azokat a negatív érzelmeket, amelyek megkeserítik a mindennapjainkat és melegágyai lehetnek a különböző betegségek kialakulásának. I

Ismerjük fel értékeinket, lássuk meg az élet apró örömeit és merjünk teljes értékű életet élni!