Pajzsmirigy betegségek

A pajzsmirigy az alkotói szellemet szimbolizálja
A pajzsmirigy az alkotói szellemet szimbolizálja

A pajzsmirigy közvetlenül a torok energiaközpontjával van kapcsolatban, ami a kreativitást és az alkotói szellemet szimbolizálja, a kommunikációs készség mellett. A pajzsmirigy betegségek lelki hátterében legtöbbször a visszafojtott és nem érvényesített képességek, feladatok állnak, míg más esetekben az önmagunkkal és szeretteinkkel való beszédviszonyunk, akadozó kommunikációnk a bűnös. A pajzsmirigy nagyon fontos szervünk, mert az általa termelt hormonok az anyagcsere és az égési folyamatok serkentői.

Ha azok nem működnek kellőképpen, rengeteg további problémával fogunk szembesülni. Sokszor, valamilyen okból kifolyólag nem állunk ki magunkért és mindenért marcangoljuk, hibáztatjuk magunkat, így harag, düh és keserűség gyűl fel bennünk. A szép, kifinomult beszéd is egy művészet, a kommunikáció tehát összefügg a kreativitással.

A pajzsmirigy betegségek sok esetben a felgyülemlett negatív érzésekre hívják fel a figyelmünket, amelyeket ideje lenne végre elengedni és pozitív érzelmeket ültetni helyükbe. Olyankor is kialakulhatnak pajzsmirigy betegségek, amikor életuntságban szenvedünk, vagy elveszítjük a motivációt.

Ez esetben konkrétan a pajzsmirigy alulműködése alakul ki. Ez azt is jelenti, hogy nem teszünk magunkért semmit, még csak nem is „beszélünk” önmagunkkal, nem merjük szembesíteni magunkat a gondokkal, amelyekkel bizony már többször is találkoztunk. Felvállaljuk az áldozati szerepet a sok bánattal együtt és hamarosan kopogtatnak is a pajzsmirigy betegségek. Azért vagyunk itt, hogy kiteljesedjünk, alkossunk, beszéljünk szívünk mélyéről és a pajzsmirigy betegségek megszűnnek, ha végre csodálatosnak, egyedinek és áldásosnak tekintjük az életünket.