Ortézis a sérülések kezelésére

ortézis

Életünk során elszenvedhetünk sérüléseket és olykor ezek miatt szükségessé válik, hogy az érintett testrészt rögzítsék, stabilizálják. Éppen ilyen támogató gyógyászati eszköz az ortézis, ami széles körben elérhető és alkalmazható a különböző eredetű sérülések kezelésére.

A sérült testrész támogatása mellett, sportsérülések megelőzésére szintén alkalmazzák, valamint időskori mobilitási problémák kezelésére. Az ortézis készülhet egy adott testrészre, de vannak olyan változatok, amelyek a test több részén is működhetnek támogató eszközként.

A szaküzletekben, gyógyszertárakban vásárolhatóak térd-, boka-, csukló- és válltámaszok. Ezek a kellékek rendkívül jó szolgálatot tesznek, hiszen segítik a gyógyulást a sérülések után, hatékonyan enyhítik a fájdalmat húzódások, ficamok, törések kezelésekor.

Természetesen, megelőzésképpen is eredménnyel alkalmazható az ortézis. Ennek kiválasztásakor figyelembe kell venni a sérülés jellegét és az egyedi igényeket. Lényeges, hogy az eszköz illeszkedjen a testhez és legyen kényelmes.