Nemi betegségek

nemi_betegsegek
Nemi betegségek

A szexualitás fontos része az életünknek, hiszen ebben a „létezési síkban” a nemi szerveinken keresztül nemzünk utódot. Ezért lényeges az ehhez kapcsolódó dolgokat, nézeteket egészségesen kezelni. A félelem majdnem minden betegségnek az egyik fő „mozgatórugója”. Ez az érzés nagyon komplex és szerteágazó, így bármivel kapcsolatban lehetnek negatív, lehúzó és sötét érzelmeink, gondolataink. A félelemből gyökerezik a szégyenérzet is, ami a nemi betegségek egyik okozója.

Az önmagunkra irányuló szégyenérzet nagyon destruktív lehet, aminek komoly következményei lehetnek. A nemi betegségben szenvedő ember nem tudja elfogadni önmagának azt a részét, ami a szexualitással, nemiséggel kapcsolatos, így a betegség, mint büntetés lép fel, amit tulajdonképpen saját maga generál. A különböző vallási dogmák miatt, sok ember helytelenül kezeli a szexualitást, van, aki rossz és mocskos dologként tekint rá, míg vannak, akik kitörnek a dogmákból beleesve a másik végletbe, habzsolván a szexualitásból jövő élvezeteket. Ezek mind szélsőségek, amelyek betegségekhez vezethetnek.

Ilyenkor alakulhatnak ki a különböző nemi betegségek is, amelyek tulajdonképpen egyfajta „jelzések”, amelyek fel szeretnék hívni a figyelmet az ezen a téren levő problémákra. Érdemes megkeresni az arany középutat és szeretettel, elfogadással kezelni a szexualitást, ami valójában az életünk része. A nemi betegségek megjelenése arra tanít, figyelmeztet mindenkit, hogy itt az ideje, hogy kezdje el szeretni és elfogadni önmagát minden szempontból.