Mik lehetnek az ízületi gyulladás okai?

Az ízületi gyulladás okai
Az ízületi gyulladás okai

Az ízületi gyulladás egy olyan betegség, ami az egész emberi mozgatórendszert érintheti, vagyis az izmokat, csontokat, inakat, ínszalagokat. A betegségben szenvedő nem tudja behajlítani az ízületeit, ugyanakkor erős fájdalmat kell elszenvednie. Az ízületi gyulladás okai közé sorolhatjuk lelki szinten a szomorúságot, zárkózottságot, haragot, felháborodást, megrögzött gondolatokat.

Azoknál az embereknél, akik túl nagy elvárásokkal rendelkeznek, makacsak, beszűkültek magukkal vagy másokkal szemben, szinte biztos, hogy előbb-utóbb kialakul az ízületi gyulladás. Ugyanakkor az ízületi gyulladás okai lehetnek az olyan negatív érzések is, mint a keserűség, rossz hangulat, a „nem szeret engem senki”, „nem értékel engem senki” érzések is, amelyek miatt folyamatos csalódástól szenved a beteg.

Ezek mellett állandó bizonytalanság jellemzi az ilyen embert, semmiségekért, jelentéktelen dolgokért is gyaláz mindent és mindenkit. Az ízületi gyulladás okai közé sorolhatjuk azokat a helyzeteket is, amikor a cselekvések és a vágyak nincsenek összhangban, ha teljesen más dologra vágyik a beteg, mint amit tesz. Ilyenkor főként az ujjakat, a kezet támadja meg a betegség, hiszen az érintett személy nem képes kézben tartani a saját dolgait.

Aki merev az élet különböző változásaival szemben, könyökfájdalommal nézhet szemben és aki úgy érzi, hogy akarata ellenére térdre kell ereszkednie valaki előtt, holott igazából ez teljesen ellenére van, szintén ízületi fájdalmakkal, pontosabban a térdek gyulladásos elváltozásaival, fájdalmaival kell szembenéznie.