Mi a napelem szaldó elszámolás jogszabály lényege?

napelem szaldó elszámolás

Létezik egy előnyös jogszabály a napelem rendszerekhez, aminek lényege, hogy az 1 év alatt a hálózatba kitermelt és az ugyanennyi idő alatt a hálózatból felvett energiamennyiség különbözete alapján fizetendő a díj. Alultermelés esetén csak a fennálló különbözetet kell az eredeti fajlagos költségen a szolgáltatónak kifizetni, ha túltermelés van, akkor pedig visszaigényelhető a megtermelt energia nettó díja. Erről az stnapelem.hu weboldalon is olvashatsz bővebben. Ha napelem rendszer telepítésén gondolkodsz, feltétlenül fel kell keresned ezt a linket és tájékozódnod a lehetőségekről.

A megszerezhető információkon túl, az ST Solar munkatársaira bízhatod a személyes ügyintézést is, a tervezéstől egészen a megvalósulásig. A szakemberek megszerzik a villamossági és csatlakoztatási engedélyeztetést, elvégzik a műszaki, villamossági tervezést, valamint megoldják a pályázatok ügyintézését, szakmai támogatását. Tehát, az említett weboldalon a legjobb helyen jársz annak érdekében, hogy a céljaidat minél hamarabb megvalósíthasd.

Ez a cég egy magabiztos, korrekt kivitelező, ami díjmentesen végzi el a helyszíni felmérést és a munkájára nem kér előleget sem. A díjat csak akkor kell majd kifizetned, ha a szakemberek átadták a napelem rendszert. Kifejezetten előnyös egy ilyen rendszer, hiszen ezzel lecsökkentheted, de akár le is nullázhatod a villanyszámlát. A villamos energia áraktól teljesen független a termelés és még állami támogatás is igényelhető a rendszerre.

Egy napelem szisztéma jelentősen megemeli az ingatlan értékét, ezért érdemes befektetni. Ráadásul telepítés után csak bevételt termel, még szervizdíjat vagy éves ellenőrzést sem kell fizetned. Átlagban 10 éven belül megtérül a beruházás és gondolj bele, hogy a családi háznak, akár havi 18 000 Ft-ot is megtakaríthat egy 5kWp teljesítményű napelem, jó tervezés és kivitelezés mellett. Az ST Solar cég kizárólag minőségi, márkás paneleket és invertereket használ a napelem rendszerek telepítéséhez, mert mindig megtalálja a legideálisabb megoldást.