Lelki problémák megértése és feloldása

Lelki problémák

Napjainkban egyre gyakrabban és egyre több személytől lehet hallani, hogy mennyire zaklatott, hogy rosszul alszik éjszaka, étvágytalan és nincsen semmihez sem kedve, gyengén teljesít a munkahelyén, párkapcsolati gondjai vannak. Azok a dolgok, amik valamikor örömet okoztak, már azok sem érdeklik, egyre kevesebbszer nevet, ugyanakkor egyre gyakrabban jelennek meg fizikai szinten fájdalmak, panaszok.

Egyre több orvos ért egyet azzal a megállapítással, hogy a fizikai problémák hátterében, nagyon sok esetben valamilyen lelki ok bújik meg. A lelki problémák szőnyeg alá söprése, ezek elhallgatása, és a sérelmek figyelmen kívül hagyása, komoly következményeket vonhat maga után. Még a legbanálisabbnak tűnő betegség hátterében is állhat valamilyen lelki trauma, és, amit most félvállról kezelünk, az a későbbiekben még keményen visszaüthet.

A lelki problémák feltérképezése lehet a kiindulópont a gyógyulás felé. Amikor felismerjük, hogy belső konfliktusaink kerülnek kivetítésre a betegségeink révén, akkor máris megtettük az első lépést. Lehet, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, valamint szükség lehet segítségre is, hiszen nem biztos, hogy egyedül képesek vagyunk szembenézni a mélyen eltemetett sérelmeinkkel, de egy jó szakember segítségével a lelki problémák megérthetőek és feloldhatóak.

Ugyanakkor, ha nyilvánvalóvá válik előttünk a baj forrása, akkor már tudni fogjuk azt is, hogy mit kell tennünk a gyógyulás, az egyensúly helyreállítása érdekében. A lelkünk a betegségek által üzen nekünk.