Bőrbetegségek – szemölcs

A szemölcs megjelenésének lelki háttere
A szemölcs megjelenésének lelki háttere

Vannak olyan bőrbetegségek, amelyeket különböző vírusok okoznak. Jól látható kis „daganatok” formájában mutatkoznak a bőrfelszínen, tömöttek, kiemelkedőek és enyhén szürkés színűek lehetnek. Ilyen a szemölcs is, ami elég sok ember bőrén megjelenik. Sokszor olyan helyen is megjelennek, ahol igen zavaróak lehetnek, sőt, akadályozhatnak a mindennapi tevékenységeinkben is.

Ugyanakkor lelki szinten is blokkokat tükröznek, ami tulajdonképpen önmagunkkal kapcsolatos fájdalmak és bosszúságok felhalmozódása. Önmagunkat szeretni, ápolni, elfogadni és gyógyítani kell, ezekre hívja fel a figyelmünket a szemölcs jelenléte. Alapjában véve a szeretet hiánya körül van a szemölcs megjelenésének oka. Amikor önmagunkról olyanokat gondolunk, mint például „csúnya vagyok”, „szánalmas vagyok”, akkor ellátjuk testünket rengeteg negatív energiával, ami egy idő után megtestesül a szemölcs formájában.

Amennyiben nincs egészséges énképünk, ha nem értékeljük magunkat annyira amennyire kell, ha alábecsüljük magunkat, akkor bizonyára megjelennek a kis kiemelkedő sejtszaporulatok olyan céllal, hogy felhívják figyelmünket a változtatásra.

Nagyon nehéz elfogadni betegségeinket, de a legjobb és legkézenfekvőbb gyógyír az orrunk előtt van, hiszen még a betegségeink is azt „kiáltják”, itt az ideje, hogy végre szeressük önmagunkat és elfogadjuk lényünket teljes egészében.

Kulcsfontosságú abból kiindulni, hogy hol jelent meg a szemölcs, mert innen tudjuk kihámozni a problémák területét és okát. Így különböznek az értelmezések, de minden szemölcs az önmagunk iránt érzett szeretethiányra vezethető vissza.