Bőrbetegségek – bőrkeményedés

A bőrkeményedés a legismertebb bőrbetegség
A bőrkeményedés a legismertebb bőrbetegség

A bőr megvastagodásának oka a folyamatos nyomás vagy dörzsölés. A bőrbetegségek valódi hátterében a lelki síkon visszatérő, sémák, beidegződések állnak, ez lehet akár egy ismétlődő viselkedésforma is. Ilyen viselkedésforma lehet a kemény, gerincesnek vélt magatartás, ami olykor túlzott rugalmatlanságba csap át. Ebben az élethelyzetben a természetes és egészséges energiaáramlás a „kemény” szinteken megreked, és a bőr felületén kikristályosodik. Ez a bőrkeményedés.

Mivel bőrünk a mentális energia szimbóluma, ezért attól függően, hogy melyik testrészünkön jelennek meg ezek az elváltozások, megmutatják azt is, hogy mi az, amiben változtatnunk kell. Például abban az esetben, ha a bőrkeményedéses bőrbetegségek a vállakon jelentkeznek, az valamilyen kötelességemhez fűződő hozzáállásom, gondolatom túlzott merevségét, keménységét jelzi.

Fel kell ismerni ezeket a blokkokat, azt is, ha kemény vagyok, és ezért nem látom az élet egyes részeit tárgyilagosan, vagy ha félek, s ez a félelmem blokkolja az egészséges energiaáramlást, amire bőröm bőrkeményedéssel válaszol.

A felismerés és a változtatás újra hozzásegít majd az energia szabad áramlásához, a bőröm fiatal és rugalmas lesz.