Az ezüst tisztítása házilag is eredményes

A nemesfémből készült kiegészítőkért, kortól és nemtől függetlenül, mindenki rajong, hiszen elegáns megjelenést kölcsönöznek. Az ezüst tisztítása elengedhetetlen dolog. Az idő múlásával, a levegő és egyéb környezeti tényezők hatására veszíthet a szépségéből. A rendszeres ápolással visszaállítható az ékszerek eredeti fénye és ragyogása.

A besötétedés nem csupán esztétikai szempontból előnytelen, hiszen a felületi oxidáció, ha mélyebbre hatol, akkor károsíthatja a szerkezetüket. Az ezüst tisztítása házi praktikákkal is eredményes. Egy tál aljára tegyen alufóliát, majd töltse fel forró vízzel. Adjon hozzá sót és szódabikarbónát, majd áztassa benne a kellékeket néhány percen keresztül! Ezután öblítse le tiszta vízzel és törölje szárazra egy puha kendővel!

Az arany tisztítása nem elhanyagolandó

Az ékszerek különleges gondozást igényelnek, mivel csak így tudják megőrizni eredeti ragyogásukat és értéküket. Az arany tisztítása fontos teendő, hiszen a szennyeződések, a zsírok vagy a kozmetikumok maradványai a mindennapi viselet alkalmával könnyen megtapadhatnak a felületén. Amennyiben hosszútávon fennáll ez az állapot, kár keletkezhet a kiegészítőkben.

Mivel jelentős anyagi értékkel bírnak, ezért kiemelt törődést érdemelnek. A kővel ellátott változatok esetén különösen oda kell figyelni a részletekre. Az arany tisztítása ebben az esetben puha szőrű kefével ajánlott. A folyamat során kerülni kell az erős vegyi anyagokat, amelyek kárt tehetnek benne. Ha nagyon bemaszatolódott a felülete, akkor javasolt szakemberhez fordulni, aki speciális eszközökkel végzi el a teendőket.

A Pandora ékszer tisztítása különösen lényeges

A gyönyörű, kézzel készített darabok különleges gondozást igényelnek annak érdekében, hogy sokáig megőrizzék az eredeti szépségüket. A Pandora ékszer tisztítása komoly odafigyelést követel. A különféle szennyeződések mechanikai károkat okozhatnak a kapocs közelében. Mielőtt belevág, alaposan mossa meg a kezeit! Készítsen oldatot langyos vízből és néhány csepp mosogatószerből, majd helyezze bele a kiegészítőket.

Mivel a kővel rendelkező variációk érzékenyebbek, ezért 5-10 percnél tovább nem javasolt tovább áztatni. A Pandora ékszer tisztítása mellett, a tárolására is érdemes figyelmet szentelni. Ha külön kis dobozba vagy zacskóba kerül, akkor biztosan nem fog megkarcolódni. Egy jól karbantartott darab értéke sokáig magas marad, ami lényeges, ha az eladását tervezi.

Miből áll az ékszer tisztítás?

A rendszeres és persze szakszerű ápolás kiemelt jelentőséggel bír. Az ékszer tisztítás nagymértékben befolyásolja az élettartamot és persze az esztétikus megjelenést. Bizonyos fémek hajlamosak az oxidációra, ami elszíneződéshez vezethet. Rendszeres odafigyeléssel ez a folyamat megelőzhető, ha pedig már jelentkezett, akkor minimalizálható.

A bőrrel érintkezve, a baktériumok és egyéb kórokozók felhalmozódhatnak, így a karbantartás a higiéniai szempontoknak is eleget tesz. Az ékszer tisztítás első lépése a segédeszközök előkészítése, amit az áztatás, majd pedig a kíméletes súrolás követ. Az öblítésről se feledkezzen meg, amit langyos vízzel végezzen! Az utolsó fázis nem más, mint a szárítás. Hagyhatja a levegőn megszáradni, de mikroszálas törlőkendővel is áttörölheti.