A prosztata gyulladás okainak a felismerése

A prosztata gyulladás okai
A prosztata gyulladás okai

A prosztataproblémák általában az erősebb nem, idősödő tagjait érintik, éppen ezért, ha valakinél már fiatalabb korban megjelennek az ilyen jellegű panaszok, számos „szőnyeg alá besöpört” kérdésre érdemes megtalálni minél előbb a választ. Ugyanis csak ezek ismeretében lehet elindulni a gyógyulás útján.

A prosztatagyulladás okai nagyon sokfélék lehetnek, kezdve attól a ténytől, hogy az érintett személy nem elégedett a szexuális életével, feszélyezett, összezavart az aktus alatt, egészen addig, hogy állandóan frusztrált, mert úgy érzi, hogy nem képes megfelelni a partner elvárásainak. Olyannyira „elfajulhat” a dolog, hogy a beteg már képtelennek, haszontalannak érzi magát ahhoz, hogy „igazi” férfi legyen.

Azok a betegségek, amelyek neve latinul itis-re (magyarul gyulladás) végződnek, lelki síkon általában frusztrációra, haragra, dühre utalnak. A prosztatagyulladás is ehhez a betegség „csoporthoz” tartozik. A latin megfelelője: prostatatis. A prosztatagyulladás okai olyan lelki sérelmeket takarnak, amelyek felismerésével, tudatosításával egyfajta önismeretre is szert tehet a beteg. Amikor az érintett személy tudatosítja magában az értékeit, az erényeit, ugyanakkor el tudja engedni az állandó aggodalmát gyermekei, unokái iránt, máris sokat tett a javulás érdekében.

Az természetes folyamat, hogy a kor előrehaladásával sok minden megváltozik az ember életében, így a szexuális „teljesítmény” is, de ez nem jelenti azt, hogy mindent fel kell adni és lemondóan legyinteni a különböző problémákra. A prosztata gyulladás okainak a felismerése, megértése, az elfogadás, elengedés sokat segítenek, nemcsak a gyógyulásban, hanem a mindennapok teljesebb, színesebb megélésében is!