A pajzsmirigy betegség lelki okai és ezek megértése

A pajzsmirigy betegségek lelki okai
A pajzsmirigy betegségek lelki okai

Fizikai testünk nagyon precízen, akkurátusan van megtervezve és „kivitelezve”, ahol minden szervünk, minden apró kis „porcikánk”, vénánk, sejtecskénk pontosan tudja mi a feladata és teszi is a dolgát, ha mi magunk vagy valamilyen külső hatás nem akadályozza ebben. Nyakunk elülső részén helyezkedik el a pajzsmirigy, legnagyobb endokrin mirigyünk, ami olyan hormonokat termel, amelyek segítik és szabályozzák a szervezetünkben zajló égési és anyagcsere folyamatokat.

A pajzsmirigy betegség lelki okai közé sorolhatjuk a frusztráltságot, azt az érzést, hogy az élet igazságtalan velem szemben, vagyis lényegében egy „áldozat” vagyok. Éppen ezért, hogy ezt a szerepemet eljátszhassam, sok esetben saját magam hozok létre kellemetlen helyzeteket az áldozati szerepemhez.

A pajzsmirigy betegség lelki okai különös figyelmet igényelnek, hiszen nagyon fontos, hogy minél hamarabb megértsük ezeket az okokat és változtassunk helyzetünkön, gondolkodásmódunkon. A pajzsmirigy közvetlenül kapcsolódik a torokcsakrához, vagyis a torok energiaközpontjához, ami az alkotóképességet is jelképezi. Ugyanakkor, a nyak a lélek és a test „kapcsolódási” pontja is.

Amennyiben önteltségem miatt bezárom a szívemet, nagy valószínűséggel nem veszem észre a valódi igényeimet, inkább játszom tovább a magam kreálta szerepemet. A pajzsmirigy betegség lelki okaira való odafigyeléssel elkerülhetek számos olyan problémát, amelyek megkeserítené a mindennapjaimat, ugyanakkor megtanulhatom fejleszteni kreativitásomat, szabadon kifejezni érzéseimet, eszméimet.