A gyakori fejfájás okai és ezek megértése

A gyakori fejfájás okai
A gyakori fejfájás okai

A fejet nem véletlenül nevezzük az „irányító központnak”, hiszen a kommunikáció fő eszköze és nemcsak értelmezi, fogadja az üzeneteket, hanem megjeleníti, kifejezi lelkünk, testünk érzéseit a külvilág számára. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni és mielőbb értelmezni, megfejteni kell a gyakori fejfájás okait.

Amennyiben aggódom amiatt, hogy mi fog történni a jövőben, állandó szorongásban és stresszben élek, vagy már-már rögeszmésen próbálok elérni valamit, nagy valószínűséggel fejfással fogok küzdeni. A gyakori fejfájás okai lehetnek a szigorú ítélkezések önmagam felett, úgymond „fejbe vágom” magam, mert nem tetszik amit teszek, esetleg utálom is magam a kudarcok miatt.

Gyakran vagyok a fejem rabja és nincs bátorságom, kellő akaraterőm kifejezni, feltárni a gondolataimat, érzéseimet, inkább megtagadom, elhallgatom ezeket és majd „rágódom” rajtuk. A gyakori fejfájás okai közé sorolhatjuk az „Add meg Uram, de most azonnal!” tulajdonságot is, amikor nincs türelmünk kivárni egy adott esemény kibontakozását, hanem minden kérdésre azonnal szeretnénk megkapni a választ. Ugyanakkor, ha félek szembenézni valamilyen problémával, esetleg tartok a kimenetelétől, szintén fejfájással kell szembenéznem.

Igyekezzünk a negatív gondolatokat pozitív, megerősítő érzésekkel, gondolatokkal helyettesíteni, türelmet tanúsítani az események, emberek iránt, merjünk szembenézni és nem elmenekülni a különböző problémák elől, ezzel máris sokat tettünk annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, mosolygósan, fájdalommentesen kezdhessük a napot!