A fejfájás lelki okai

A fejfájás lelki okai
A fejfájás lelki okai

Anyanyelvünk nemcsak nagyon ékes és különleges, hanem igen kifejező is és számtalan olyan szólás- és közmondás létezik, amelyeket tudatosan vagy tudatlanul igen sokszor használunk a mindennapokban. Az egészségi állapotunkkal vagy különböző betegségekkel kapcsolatban szintén használunk olyan kifejezéseket, „szójátékokat”, amelyek bizony rengeteg mindent elárulnak arról a személyről, aki kiejti ezeket az állításokat.

A fejfájás lelki okai nagyon összetettek, ugyanakkor sok mindent magukba foglalnak. Amikor túl gyorsan szeretnénk megoldani valamit vagy valamiért túlságosan aggódunk, szinte minden alkalommal megjelenik a fájdalom is.

A fejfájás lelki okai közé sorolható az önbizalom hiány is, amikor alkalmatlannak érezzük magunkat valamilyen feladat megoldására, amikor alulértékeljük saját lényünket, amikor egyszerűen csak nem tudjuk elfogadni a már megtörtént eseményeket. Elég gyakran hagyja el ajkunkat olyan kijelentés, hogy „rengeteg fejfájást okoz ez a dolog”, vagy „nagyon sok fejfájással jár megoldani ezt a problémát”, bár ekkor még nem gyötör semmiféle fizikai fájdalom. Természetesen számos esetben elég hamar megjelenik a tényleges fájdalom is.

A félelem, a bizonytalanság érzése (kapcsolatainkkal, munkahelyünkkel, jövőnkkel) szintén lehet a fájdalom kiindulási pontja. A fejfájás lelki okainak megismerésével, megértésével, az önmagunkba vetett hit megerősítésével, valamint az élet és a mindennapok szépségeinek felfedezésével nagyon sokat tehetünk a fájdalomtól menetes napokért.